Grattis till ditt val av kattrasen Ragdoll!

Här följer lite info om kattungar och kattungeköp från S*Bebble’s

PRIS:

Priset för en kattunge varierar, beroende på vilken kattunge det gäller och om den säljs till sällskap eller avel. 

En kattunge från S*Bebble’s kostar från 7500 kr (blå & brun) och uppåt.

En kattunge till avel kostar 11 - 12 000 kr för hona och 12 - 13 000 kr för hane. Alla priser inkluderar moms och skatter.

TINGNING:  

En tingningsavgift (handpenning) på 1000 kr betalas ut när du tingar din kattunge. Denna återbetalas inte vid ånger, då jag hållit kattungen för din räkning och nekat andra köpare. När du tingar din katt så skrivs SVERAK:s tingningsavtal. När en köpare tingat en kattunge kan den inte säljas till någon annan, såvida inte köparen ångrar sitt köp och drar sig ur, vilket ska ske skriftligt

KASTRERING:

Katter sålda till sällskap från S*Bebble’s bör kastreras vid ca 8 - 9 månaders ålder, för kattens eget välbefinnande och för att undvika oseriös avel

FODER:

Kattungarna hos oss äter som start nötfärs (svensk), när det gäller att börja med torrfoder får de Royal Canin Babycat, blöttat för att sedan äta detta tort, blötmat får de Gurmet Gold (mousse) och sedan får de även Pro Plan kitten och de har fri tillgång till torrfodret
Kattungen får med sig det kattungefoder den är van att äta här, så det räcker för den första tiden i nya hemmet. 

  

Våra kattungar får även knapra på Royal Oral 30 eller Hills Oral, dessa är bra för god tandhälsa

 

KATTSAND:

Kattungarna är helt rumsrena när de flyttar. De är vana vid kattlådor tak, även vippluckorna de är vana vid. När kattungarna var små har vi ändvänt icke klumpbildande sand, i god innan kattungen är färdig att flytta går de i klumpande kattsand av märket Everclean Multiple cat.

                 

 

VÄLHANTERADE

Vi är noga med att socialisera kattungarna ordentligt genom att hantera (pussa, leka och kela) med dem från nyfödd fram till leverans. I början har bebisarna och mamma katt ett eget lugnt rum (där någon av oss sover) dit de andra katterna inte får komma. Har vi mer än en mamma åt gången får dessa vara tillsammans, de brukar då hjälpas åt med ”barnen”

När de blivit ca 5 veckor får de flytta ”ut” och träffa alla andra ev. får de gå en tid i vår fina kattungehage innan de släps fria.

Vid fint väder har de möjlighet att gå ut i en inhägnad liten uteplats

SKÖTSELRÅD & KONTAKT

Vi skickar med lite råd & tips om hur du tar hand om din lilla kattunge. Vi finns förstås alltid till förfogande om du som kattungeköpare har några funderingar angående din katt. Är det några problem så hjälper jag gärna till och försöker lösa det på bästa sätt. Det är bara trevligt om ni tar kontakt!

Berätta gärna om hur det går, om katternas hälsa/sjukdomar, om ni ställer ut får ni gärna tala om utställningsresultatet, Foton via mail/sms är alltid välkommet.
Fotografier och info om hälsa och temperament är viktigt för oss i vårt avelsarbete.    

 

STAMTAVLA, ÖVERLÅTELSEAVTAL mm:

Vid leverans betalas resterande belopp av kattungens pris och då överlämnas också kattungens alla papper såsom: Överlåtelseavtal, Kvitto, Besiktningsintyg, Stamtavla. Vi skriver också en Ägarändring som sänds till SVERAK.

 

FÖRSÄKRING:

Alla våra katter är försäkrade i Folksam. Kattungar från S*Bebble’s är försäkrade för Liv och Veterinärvård  fram till leverans och de är doldafelförsäkrade i Folksam i 3 år. Det är viktigt att du försäkrar din kattunge i samband med överlåtelsen och jag rekommenderar varmt Folksam som har mycket bra kattförsäkringar.